Mindfulness Based Cognitieve Therapie

 

MindfulnessBanner

 

mindfulness boom Mindfulness training

In de mindfulness training ligt de nadruk op het ontwikkelen van een nieuwe manier van omgaan met gevoelens van stress. Je hebt de intentie gericht aandacht te geven aan je ervaringen in het huidige moment, zonder dat je over deze ervaringen oordeelt. Hierbij hanteer je een vriendelijke houding naar jezelf toe. Je laat alle gedachten, gevoelens en ervaringen toe in plaats van dat je deze probeert te vermijden.

Kwaliteiten zoals plezier, compassie, wijsheid, gelijkmoedigheid, concentratievermogen en emotionele- en gedragsmatige zelf-regulatie worden hierdoor verder ontwikkeld.

Voor wie?
Deze training is geschikt bij drukte, stress, spanning, onrust, moeilijk kunnen loslaten, het gevoel van het een naar het ander te rennen, moeilijk kunnen concentreren, minder goed je aandacht erbij kunnen houden.

De training Mindfulness Based Cognitive Therapie stoelt op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en is bewezen effectief bij stress gerelateerde klachten, recidiverende depressies en angstklachten.

Hoe?
Door het volgen van een 8-tal sessies van ongeveer 2 uur in kleine groepjes (4 tot 10 deelnemers) ga je met meditaties, cognitieve oefeningen en korte stukjes theorie zelf aan de slag. Je leert mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven.

Naast het volgen van de sessies word je uitgenodigd thuis mindfulness te beoefenen. Daarom ontvang je aan het begin van de training een praktisch werkboek met theorie en oefeningen inclusief een USB stick of cd’s met meditatieoefeningen.

Investering
De kosten voor de training bedragen € 300,- voor particulieren en € 478,- indien je werkgever betaald. Naast het volgen van de 8 trainingssessies ontvang je een praktisch werkboek met theorie en oefeningen inclusief een USB stick of cd’s met meditatieoefeningen.

Vergoeding zorgverzekeraar
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt vanuit de aanvullende verzekering de mindfulness training. Dit maakt mindfulness nog toegankelijker. Bij de volgende zorgverzekeringen is er in 2017 een vergoeding mogelijk: VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen, IZA Overig, Zilveren Kruis en FBTO.

De voorwaarden voor een vergoeding verschillen per verzekering, en dikwijls is een verwijzing van huis- of bedrijfsarts nodig. De trainer dient categorie 1 gecertificeerd te zijn bij de VMBN. Barry Kicken voldoet hier aan.

Mocht je aangesloten zijn bij een van deze zorgverzekeringen en aan de voorwaarden voldoen, dan kun je de training dus geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. De uiteindelijke beslissing ligt bij de zorgverzekeraar. Er staat ook veel informatie over vergoedingen op:
www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.VMBN_logo

Startdata
Klik hier

Vrijblijvend kennismaken?
Wil je meer informatie over mindfulness? Wil je weten of deze training aansluit? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. We plannen dan samen een telefonische afspraak of meeting via Skype.

Klik hier voor contactinformatie.

 • “Barry geeft op persoonlijke wijze invulling aan de mindfulnesstraining waarbij er aandacht is voor zowel theorie als praktijk. Barry is bevlogen en betrokken. De training helpt om bewuster in het dagelijkse leven te staan. Een aanrader voor iedereen die in de hectiek van alledag op zoek is naar een rustpunt.”

  Marika (51 jaar)

  — Mindfulness training —
 • “ De sessies hebben mij veel inzicht gegeven in zowel mijn eigen gedrag als het gedrag van mensen in mijn omgeving. Met als gevolg dat ik nu minder pieker over bepaalde gebeurtenissen omdat ik deze nu beter begrijp.”

  Karin (27 jaar)

  — ACT Mindful bij burn-out —
 • “De mindfulness training bij Barry heeft me vooral veel inzicht in mijn denkpatroon opgeleverd en ik heb veel zelfkennis opgedaan, waardoor er o.a. rust volgde. Ik kon met drukke tijden nog weleens last hebben van stress, maar door NU te leven reduceert een groot deel van die stress in positiviteit en is er meer ruimte om te genieten. Er is zelfs meer tijd over… Ik was al gelukkig en toch ervaar ik nu meer geluk, genot, rust, vrolijkheid, zelfverzekerdheid en authenticiteit. Barry creëert een vertrouwde sfeer, voor mij de basis waardoor dit alles mogelijk is.

  Bianca 39 jaar

  — Mindfulness training —
 • “Het was een prettige training, waarbij de trainers erg betrokken waren en eigen ervaringen gebruikten als voorbeeld. Er heerste tijdens de training een open en vertrouwde sfeer, waardoor ik mezelf open kon stellen. De training heeft mij voor een grote meerwaarde gehad in het bewust naar mezelf kijken en bewuster met lastige situaties omgaan.”

  Bianca 37 jaar

  — ACT Mindful bij burn-out —

 

Back to Top